De Nederlandse Luchtvaart-maatschappijen zouden een gezamenlijke zwarte lijst moeten aanleggen van passagiers die zich in het vliegtuig ernstig misdragen. Die zouden 5 jaar niet meer aan boord mogen. Goed plan?

Prima idee, meteen doorvoeren

Het idee is goed, maar 5 jaar is wel erg lang

Een gezamenlijke lijst, waar blijf je dan met de privacy?

Zou een eenmalige boete niet beter helpen?
3-08-2004

AD-Kids: Verslaafd aan een kubus

Boos de Rubik's Kubus uit het raam gooien? De Poolse Wiktoria Zborowska (7) zal dat in ieder geval niet zo heel snel doen. Integendeel.

Wiktoria Zborowska

Zij is de jongste deelnemer aan het EK kubus draaien. Dat wordt op 7 en 8 augustus in Nemo, het Amsterdamse wetenschapscentrum, gehouden.

Hoe ben je besmet geraakt met het kubus virus?
Door mijn vader, een hele fanatieke speler van Rubik's Kubus. Al meer dan 20 jaar draait hij met de kubussen. Dus ik ontkwam er niet echt aan. In het begin vond ik het maar niks, een beetje saai en het lukte ook niet. Maar toen ik zes jaar was, loste ik voor het eerst de kubus op. Natuurlijk hielp mijn vader me soms wel een beetje. Via internet kon ik mijn score bijhouden en ik vond het steeds leuker om het tegen anderen op te nemen.

Hoe snel los jij de kubus op?
Mijn persoonlijke record is 1 minuut en 13,5 seconden. Snelheid, oefenen en het toepassen van truckjes, dat is het belangrijkste. Voordat ik meedoe aan toernooien, oefen ik veel. Mijn vader verdraait de kubus en ik moet hem oplossen. Zo ben ik eerste geworden in de categorie jongste deelnemers tijdens het wereldkampioenschap kubus draaien in Toronto.

Zijn je vriendinnen net zo fanatiek?
Niet echt. Ik neem mijn Rubik's Kubus ook nooit mee naar school. Weinig andere kinderen weten dat ik er zo vaak mee speel. Maar via toernooien ben ik ook bevriend geraakt met andere spelers van de Rubik's Kubus!

Heb je weleens footcubing geprobeerd?
Hahaha, tijdens het toernooi in Amsterdam moet je dan de Rubik's Kubus met je voeten draaien en oplossen. Heb ik nog nooit geprobeerd, maar dat lijkt me wel grappig.

printmail


Verder in Lifestyle

Debby's bad hairday

De leukste coupe van David Beckham?

Gezocht: kniphoofd voor een kinky look!

Mode: pompen, stikken en innemen

Sandra's vitale look

De Strak Zoen Enquete!

Hippe outfit met dank aan het Leger

Erotische energie verpakt in lolly

Minirok is terug

Stewardoos of glamourgirl?

Schaamteloos maar kraakhelder

Glamourlook voor iedereen

Bikinilijn:
Feiten, fabels en tips


Laetitia: liever moeder dan fraai gezicht

Massaal lurken aan trendy wodka mix

Debby's bad hairday

Auto door de wasstraat, hond in de wasbox


 

 


<
>